Jos strategiaprosessisi maksaa yli 5 000€ – olet maksanut liikaa

Jos strategiaprosessisi maksaa yli 5 000€ – olet maksanut liikaa

Outoa. Näyttää siltä, ​​että jokainen toimiala on automatisoitu ja perinteiset menetelmät on korvattu uusilla ja tehokkaammilla menetelmillä. Suurin osa ostoksista tehdään nykyään verkossa, hissi ja teollisuuskoneet ovat yhteydessä toisiinsa sekä suoraan huoltoryhmän kanssa ja monet älykkäät verkkopalvelut, joita käytämme, ennustavat käyttäytymistämme ja tarpeitamme oikein. Mutta liikkeenjohdon konsultointi on muuttunut hyvin vähän, jos yhtään.

“Big 4” konsulttitalot lähettää edelleen robotin-oloisia konsulttejaan tummissa puvuissa kuluttamaan kymmeniä tai satoja tuhansia asiakkaiden rahoja tehdäkseen “boil the ocean” -strategia-analyysejä ja pitääkseen kokouksia ja työpajoja kuukausikaupalla. Lopulta saat työpöydällesi 200-sivuisen raportin, jossa on mukana PESTEL, SWOT ja projektin portfolion analyysit viimeistellään kasalla suosituksia siitä, miten asiat hoidetaan ketterästi, leanisti ja älykkäästi. Mutta siinä ei ole mitään leania, ketterää tai älykästä, mitä he myyvät ja toimittavat. Vain murto-osa raportista on todella käyttökelpoista ja siirrettävissä toimintaan.

Ratkaisu – Growth Auditor

Noin 5 vuotta sitten Excedea-tiimi oli edelleen soveltamassa näitä vanhoja menetelmiä. Mutta saimme yhä enemmän palautetta asiakkaalta, että vaikka työn tulos oli hyvä, se oli liian raskas ja heikosti toimintaan soveltuva nykyisessä nopeasti muuttuvassa maailmassa. Meillä oli useita keskusteluja avainasiakkaidemme ja oman tiimimme kanssa selvittääksemme, mitä voisimme tehdä paremmin. Peter Thielin ja muiden internet-aikakauden gurujen innoittamina aloimme etsiä ratkaisua, joka parantaisi prosessia 10-kertaisesti. Pilotoinnin, usean testiversion ja useamman yliopistoyhteistyön jälkeen syntyi Growth Auditor.

Odotusten ylittäminen

Meillä on nyt yli sata onnellista Growth Auditor-asiakasta. Täysin verkkopohjaisesta strategiapalvelusta saatu palaute on erittäin myönteinen. Yli 90% Growth Auditor-asiakkaasta suosittelee sitä muille. Ajatuksena on tuottaa yrityksen strategiaprosessi kuukaudessa, 5 000€ kokonaisbudjetilla.

Kun suurin osa työstä tehdään verkossa, myös avainhenkilöt käyttävät aikansa hyvin tehokkaasti. Yksittäisen Growth Auditor-käyttäjän aikaa kuluu vain noin 30 minuuttia kyselyyn verkkotyökalulla, noin 15-30 minuuttia tulosten tarkasteluun ja lopuksi 3-4 tuntia toimintasuunnitelmatyöpajassa.

Prosessi on nopea ja helppo sovittaa kaikenlaisiin yrityksiin, pienistä startupeista kiireisiin pörssiyhtiöiden johtoryhmiin. Tarvittaessa Growth Auditoria voidaan hyödyntää useita kertoja vuodessa kuluttamatta avainhenkilöiden aikaa tarpeettomasti. Varsinkin kiireiset hallituksen jäsenet hyötyvät tästä ominaisuudesta.

Helppo työkalu vertailuun

Älykkään online-prosessin käyttämisen lisäetuna on se, että eri yritysten anonyymejä tuloksia voidaan vertailla helposti keskenään. On hyvä tietää, että tuotantoryhmänne mielestä kasvusuunnitelmat ovat epärealistisia resursseja ajatellen, tai että viestintä voisi olla parempaa, mutta mistä tiedät, onko se normaalia kuten muissa yrityksissä vai oletko todella vakavan haasteen edessä. Growth Auditorin avulla voit verrata tilannettasi muiden samanlaisissa tilanteissa olevien yritysten kanssa ja päättää, mitkä näkökohdat tarvitsevat huomiota ja mitkä ovat vain normaaleja kasvukipuja.

Matala riski – suuri tuotto

Growth Auditorin kokeileminen ja käyttäminen on matalariskinen päätös sekä ajan että rahan suhteen. Mutta edut voivat puolestaan olla suuret. Ymmärrämme, että vanhoilla tavoilla on edelleen kannattajansa. Mutta huolimatta siitä, tuleeko sinusta GA: n käyttäjä vai ei, muista tämä. Seuraavan kerran, kun saat vierailijan suuresta konsulttijättiläisestä, pyydä heitä alentamaan strategiaprosessin hintaa 90%:lla ja toimittamaan tuotos kuukaudessa.

Jos haluat keskustella aiheesta lisää, ota suoraan yhteyttä Martin Seppälään (martin.seppala(at)excedea.com tai käy tutustumassa Growth Auditoriin paremmin sen omalla sivustolla.

References from the field

Project delivery matched very well to what we ordered and we appreciated Excedea's cooperative approach and ability to make us ask the right questions during the project.

Olivier Bonfils, Senior Business Advisor, Greater Helsinki Promotion Ltd Oy,


Excedea identified a grant and guided us through the application process. Success rate was good in setting up meetings with potential partners.  

Tony Lindroos, CEO, Aurora Infrastructure Oy