Julkinen rahoitus 
Kansainvälinen kasvu
Pääoma

Julkinen rahoitus │Kansainvälinen kasvu│Pääoma

Kasvuhankkeiden suunnittelusta, rahoitukseen sekä toteutukseen

Julkinen rahoitus ja kansainvälinen kasvu ovat yrityksemme kaksi tukijalkaa, joiden avulla autamme yritystänne kasvamaan. Tämän lisäksi järjestämme kasvuyrityksille pääomarahoitusta. Viimeisten 15 vuoden aikana tiimimme Helsingissä, Tukholmassa ja Tallinnassa ovat toteuttaneet yli 500 onnistunutta julkisen rahoituksen ja kansainvälisen kasvun projektia sekä keränneet yli 50 MEUR pääomaa asiakkaillemme. Lisäksi kokenut tiimimme on onnistuneesti hankkinut 340 projektille yli 40 MEUR julkista rahoitusta sekä toteuttanut yli 20 sijoituskierrosta kasvuyhtiöille.

Suomen toimistomme on perehtynyt kotimaisiin yritystukiin ja EU-rahoitukseen. Kotimaiset yritystuet myönnetään tyypillisesti Business Finlandin ja ELY-keskusten kautta ja rahoitettujen hankkeiden toimenpiteet liittyvät pääsääntöisesti kansainvälistymiseen. EU-rahoitus keskittyy merkittäviltä osin innovaatioiden tutkimus- ja kehitystyöhön.


Palvelumme


Julkinen rahoitus

Excedea auttaa asiakkaitaan kaikessa julkiseen rahoitukseen liittyvässä. Muutamia asioita mainitaksemme: 

 • Löytämään oikean rahoitusinstrumentin: Autamme muuntamaan ideanne ja innovaationne selkeiksi liiketoiminnan kehityssuunnitelmiksi, jotta ne soveltuvat kansallisiin- ja EU-rahoitusinstrumentteihin
 • Valmistelemaan kilpailukykyisen hakemuksen: Kehitämme projekti-ideoitanne, tuemme konsortioiden johtamisessa ja valmistelemme vakuuttavan hakemuksen sekä projektikuvauksen. Lisäksi pidämme huolen, että teille haetaan maksimimäärä tukea.
 • Raportoimaan: Me varmistamme että väli- ja loppuraportit toimitetaan ajallaan, vähentäen hallinnollista taakkaanne.

Kansainvälisellä tiimillämme on paljon kokemusta erilaisten rahoitusinstrumenttien hakemisesta hyvin erilaisille yrityksille. Pidämme ammattitaidostamme huolta perehtymällä jatkuvasti uusiin rahoitusvaihtoehtoihin, täten voitte olla varmoja, että osaamme hakea juuri teidän yrityksellenne sopivaa avustusta. Tutustu julkisen rahoituksen referensseihimme täältä. 

Julkaisemme jatkuvasti ajankohtaisia artikkeleita kansallisista tukiohjelmista ja EU:n rahoitusinstrumenteista. Tällä hetkellä mielenkiintoisimmat artikkelit ovat:

 

Selvittääksesi mahdollisuutesi julkiseen rahoitukseen, ota yhteyttä alueesi rahoitusyksikön asiantuntijaan:

Jaakko Ojanen, puh: +358 4055 76602


Kansainvälinen kasvu 

Autamme asiakkaitamme kansainvälistymisen jokaisessa vaiheessa: Yrittäjinä ymmärrämme, ettei hyvä suunnitelma toimi ilman kunnon toteutusta. Kaikki projektimme kohdemarkkinoillamme toteutetaan yhdistelmällä Pohjoismaista projektinjohtamista sekä paikallista osaamista.

Tyypillisiä kansainvälisen kasvun projektiteemoja:

 • Growth Auditor– Luo vertaisarvioitu kansainvälistymisstrategia vain neljässä viikossa.
 • Kasvustrategia – Maavalinnan priorisointi ja markkinapotentiaalin arviointi, realistiset tavoitteet sekä vaadittavat resurssit
 • Strategian kehittäminen
 • Kohdemarkkina-analyysit
 • Partneri/asiakas/alihankkija haut, arviointi, kontaktointi ja neuvottelut
 • Ulkoistettu myynti kohdemarkkinalla
 • Valmistuspaikan valinta ja analyysi
 • Yritysostot ulkomailta – arvonmääritys, neuvottelut, rahoitusratkaisut yhteistyökumppaneidemme avulla yhdessä paikallisten pankkien ja kansainvälisten sijoittajien sekä julkisen rahoituksen yhdistelmänä, due diligence-koordinointi ja kaupoissa tukeminen
 • Liiketoiminnan käynnistäminen kohdemarkkinassa
 • Pitkänaikavälin suorituskyvyn parantaminen, hallitusjäsenyydet ja integraatiot

 

Lue lisää asiakkaidemme kansainvälistymisprojekteista täältä.

Jos haluat kuulla lisää yrityksesi kansainvälistymismahdollisuuksista, ota yhteyttä meidän kansainvälistymisasiantuntijaamme:

Henri Norio, puh: +358 4001 60027

Pääoma

Excedea Capitalin sijoituskohteita ovat kiinteistöt ja yksityiset yhtiöt.

Ideaali sijoituskohteella on jo olemassa oleva tuote tai palvelu, jolla on maksavia asiakkaita ja kansainvälistymispotentiaalia. Strategian kehittäminen on erikoisosaamistamme, kuten myös myyntiprosessien vahvistaminen ja kansainvälistymisen mahdollistaminen. Suurin osa sijoituskierroksistamme sijoittuu 200–500 KEUR väliin, 1–3 MEUR arvostuksella. Yhteistyökumppaneidemme kanssa, olemme toteuttaneet myös tätä suurempia sijoituskierroksia.

Excedea on auttanut asiakkaitaan investoimaan yli 200 MEUR kiinteistöihin esimerkiksi Baltiassa, Saksassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa. Suosimme kohteita, joissa yhdistyy houkuttelevat kassavirrat ja potentiaalinen arvonnousu. Omassa sijoitusportfoliossamme on kiinteistöjä Baltiasta, Espanjasta ja Yhdysvalloista.

Excedea Capitalin kautta suuri joukko yksityis- ja instituutionalisia sijoittajia ovat jatkuvasti etsimässä tuottoisia sijoituskohteita. Katso sijoitustarinoistamme tarkemmin täältä.

Jos uskot, että sinulla on meille sopiva sijoituskohde tai haluat sijoittaa kanssamme, ota yhteyttä hallituksen puheenjohtajaamme:

Martin Seppälä

AsiakkaitammeReferences from the field

We are indeed grateful for being selected by the EU considering the tough competition. There is a significant unmet need for the treatment of these diseases and we have first-in-class potential. Excedea added one of their core capacities to make us win – a convincing narrative.

Einar Pontén, CEO, Lipum


Professional team!

Jarmo Laitinen, CEO, Trimico Oy